Recepty

Hrnková bublanina dědečka Emila

1 hrnek polohrubé mouky

1 hrnek mletého cukru

1/8 Hery

Vypracujte drobenku a 1 hrnek odložte na později

Do zbytku dejte dvě celé vejce

1 hrnek hladké mouky 00 s jedním kypřícím práškem

1 hrnek mléka


Vše trochu zamíchat metličkou, musí zůstat hrudky z drobenky nerozmíchané, nalít na plech namaštěný a vysypaný moukou, položit jakékoli ovoce a posypat drobenkou, co jsme si schovali. Po 20 minutách / 165 stupňů, začne drobenka zlátnout, buchta vyskočí do výšky a vy budete ta nejlepší kuchařka.

Pokud dáváte zmrazené ovoce, doporučuji 1,5  prášku do pečiva. Pokud dáte větší hrnky a více Hery, je buchta ještě vyšší. Pak můžete místo ovoce a nebo s ovocem dohromady, dát puding. Když se mi chce, tak i vanilkový a čokoládový. Nejlepší je inovace borůvky a puding. Kdyby dědeček věděl, jak jsme mu ten recept vylepšili. ten by koukal. A koukali by jste i vy, kdyby jste věděli, jak ho získal. Jak vlastně můj dědeček přišel k tomu notýsku plném těch nejlepších receptů co znám. Ale o tom až příště.